Nepieciešams:
Katlā liek sagrieztus kartupeļus un uz rupjās dārzeņu rīves sarīvētus burkānus, pārlej ar ūdeni tā, lai nedaudz pārsedz arī tad, kad pievienos ķirbjus, un liek vārīties.
Liekam katliņā, pārlejam ar ūdeni, lai nosedz un liekam vārīties.
Kad kartupeļi un burkāni nedaudz pavārījušies, pieliek sagrieztu ķirbi.
Kamēr katls vārās, uz pannas sviestā apcep nomizotu un sasmalcinātu sīpolu. Notīra nedaudz ķirbja sēklu un uz citas pannas tās apgrauzdē. Sasmalcina zaļumus (dilles, lociņus vai pētersīļu lapiņas). Tosterā vai cepeškrāsnī sagatavo grauzdiņus.
Kad dārzeņi ir mīksti, pievieno apceptos sīpolus un visu sablenderē. Piemet sāli, pielej saldu krējumu, lai iegūtu vēlamo zupas konsistenci, un visu uzvāra.
Pasniedz šķīvī, pārkaisītu ar ķirbju sēkliņām, zaļumiem un vidū novietotiem grauzdiņiem.