Jēra gaļas kotletes sīpolu mērcē
Nekad nebiju gatavojusi jēra kotletes, bet, ja...
Vista ir populārākā izvēle šašlika meistarošanā, un ne velti. Viegli iemarinējama, ātri pagatavojama un vienmēr garda. Ja vēlaties klasiskās marinādes atsvaidzināt ar jaunām garšām, izmēģiniet šo recepti ar karija klātbūtni. Garšos gan prasīgiem gaļēdājiem, gan arī tiem, kas reti kad izvēlas mieloties ar gaļu.
Nepieciešams:
Vistas fileju sagriež gabalos, piejauc klāt majonēzi, citronu sulu un samaisa. Tad pievieno garšvielas un vēlreiz rūpīgi ar rokām apviļā visus gaļas gabaliņus, lai ikviens būtu apviļājies ar kariju.
Bļodai pārklāj pārtikas plēvi un to liek ledusskapī uz pusstundu ievilkties. Ja ir laiks, gaļai ļauj iemarinēties ilgāku laiku, bet ar 30 minūtēm pietiks, lai garša attaisnotu cerības.
Sagatavoto gaļu cep uz grila vai pannas.