Vistas un nūdeļu zupa ar kokosriekstu pienu Pie grāmatzīmēm

Receptes autors: Liene Brunzete, www.lienegatavo.lv
Vērtējums:

Piedāvāju izmēģināt mazliet savādāku vistas un nūdeļu zupu. Tā ir Austrumu manierē – ar kokosriekstu pienu un kariju. Arī šī zupa ir pavisam vienkārši pagatavojama. Recepte tapusi, iedvesmojoties no žurnāla «Fabolous Food».

Nepieciešams:

  • 2 vistas šķiņķīši,
  • 150 g olu nūdeļu,
  • 400 ml (1 bkārbaundža) kokosriekstu piena,
  • 1 litrs vistas buljona,
  • 100 ml ūdens,
  • neliels gabaliņš – apmēram 2 cm – svaiga ingvera saknes,
  • 2 ķiploku daiviņas,
  • pustējkarote melno piparu graudu,
  • 2 tējkarotes karija,
  • 1 laims,
  • 3–4 tējkarotes zivju mērces,
  • olīveļļa – cepšanai,
  • svaigi pētersīļu zaļumi – pārkaisīšanai.

 

Gatavošana:

1

Katlā ielej eļļu, sakarsē un uz mazas uguns ātri (30 sekundēs) apcep sasmalcinātu ķiploku un kariju. Pielej klāt buljonu, ūdeni, kokosriekstu pienu, piemet piparus. Uzvāra. Tiklīdz buljons vārās, tajā ieliek vistu šķiņķīši, kuriem novilkta āda. Vāra apmēram 20 minūtes vai kamēr gaļa gatava.

2

Izvārītos vistu šķiņķīšus izņem no buljona, atdala no kauliem un liek atpakaļ katlā. Pievieno nūdeles un vāra apmēram 3 minūtes (nepārvārīt!). Pielej laima sulu un zivju mērci – nogaršo un, ja šķiet, ka ir par maz, tad šīs sastāvdaļas pēc garšas pievieno vēl.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Zupas, Gaļas