Šī ir interesanta zupa, un vārdu «interesants» es lietoju pozitīvā nozīmē. Izrādās, ka vistas zupai ļoti labi piestāv citrons! Tas piešķir zupai īpašu garšu. Kādam varbūt liksies jocīga arī spinātu pievienošana zupai, bet visas sastāvdaļas lieliski sader kopā un cita citu papildina. Tas ir ļoti ātri pagatavojams virums, it īpaši, ja iepriekš ir izvārīta vista. Vienīgi jāņem vērā, ka tad, ja ēdienos izmantojat citrona miziņu, vislabāk pirkt bioloģiskos. Ja tādi nav pieejami, tad pirms lietošanas citronus noplaucē ar vārošu ūdeni, lai vismaz daļēji likvidētu tās liekās vielas, ar ko citroni tikuši apstrādāti pirms transportēšanas.
Nepieciešams:
Katlā lej eļļu un uz vidējas uguns apmēram 5 minūtes sautē sasmalcinātos sīpolu un puravu, kamēr tie kļūst mīksti. Pieliek citrona miziņu, ķiploku un visu sautē vēl apmēram 1 minūti. Tad pievieno rīsus, buljonu, uzliek katlam vāku un vāra apmēram 5–10 minūtes, kamēr rīsi pusmīksti.
Pievieno zirnīšus, spinātus, kumosa gabaliņos sagrieztu vistas fileju un vāra vēl dažas minūtes, kamēr rīsi gandrīz gatavi. Pieliek garšvielas, ja nepieciešams.
Pirms pašas pasniegšanas pievieno citrona sulu un sagrieztos pētersīļus. Dekorē ar plānām parmezāna siera šķēlītēm.