Vistas zupa ar nūdelēm Pie grāmatzīmēm

Receptes autors: Liene Brunzete, www.lienegatavo.lv
Vērtējums:

Klasiska vistas zupa, kuras vārīšanas paņēmiens katrai saimniecei ir savs, arī man. Šī recepte atšķiras ar to, ka zupai kartupeļu vietā pievienoju nūdeles jeb smalkos makaronus. Jau vairākkārt esmu pārliecinājusies, ka visgardākās zupas sanāk tad, ja buljonu tām gatavoju pati, kas ir ne vien garšīgāk, bet noteikti arī veselīgāk par veikalā nopērkamajiem buljona kubiņiem. Ja nu patiešām nav laika vārīšanai, tad labāk buljona kubiņus iegādāties ekoloģisko produktu veikalos.

Nepieciešams:

  • 2–3 vistu šķiņķīši,
  • 2 vidēji burkāni,
  • 1 vidējs puravs,
  • neliela sauja saldētu zaļo zirņu,
  • apmēram 100 g nūdeļu vai smalko makaronu,
  • sāls pēc garšas.

Buljonam

(sastāvdaļas var mainīties atkarībā no ledusskapī pieejamiem produktiem, šoreiz es gatavoju buljonu no šādiem produktiem):

  • neliela selerijas sakne,
  • 1 burkāns,
  • 1 paliels sīpols,
  • puse čili pipara,
  • daži melnie graudu pipari un smaržīgie pipari,
  • 4 ķiploka daiviņas,
  • 1–2 lauru lapas.

Gatavošana:

1

Sagatavo buljonu. Ja lieto buljona kubiņu, tad šo gatavošanas soli, protams, izlaiž. Tātad katlā lej apmēram 2 litrus ūdens, pievieno vistas šķiņķus, nomizotus dārzeņus (burkānu un sīpolu liek veselus, selerijas sakni var sagriezt mazliet mazākos gabalos). Liek vārīties uz vidējas uguns apmēram stundu. Ja pietiek laika, tad vāra 1,5–2 stundas. Tā kā buljonā ir gaļa, tad noteikti vārīšanās laikā to vajag noputot. Kad vārīšanās tuvojas nobeigumam, pievieno ķiplokus, piparus, lauru lapas un sāli.

2

Kamēr vārās buljons, sagriež ripiņās puravu un burkānu.

3

Kad buljons izvārījies, to nokāš. Vistas gabaliņus atdala no kaula un liek malā traukā, lai vēlāk pievienotu zupai. Pārējos dārzeņus tālākā procesā neizmanto (jo tie jau visu savu labumu ir atdevušu zupai).

4

Buljonā liek citus burkānus un vāra, kamēr tie ir pusmīksti, tad pievieno puravus un nūdeles, beigās – zaļos zirnīšus. Vāra, kamēr nūdeles ir mīkstas. Zupa gatava!

5

Ieteikums: ar nūdelēm uzmanīgi! Ilgāku laiku stāvot zupā, tās piebriest, tāpēc labāk ir pievienot mazāk nekā vairāk, lai nākamajā dienā nebūtu jābrīnās, ka zupa ir pārvērtusies par sautējumu...

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Zupas, Gaļas

Ķirbju zupa

Nepieciešams: 1 kg ķirbja, sviests, baltvīns, ķiploki,...