Nepieciešams
Buljonam:
Zupai:
Buljonam nomizo burkānus, sīpolus un ingvera saknes gabaliņu. Burkānus ieslīpi sagriež pabiezās šķēlēs, sīpolus, izņemot vienu, sadala četrās daļās. Veselajā sīpolā iesprauž krustnagliņas, bet pārējos sadalītos dārzeņus bez taukvielām apbrūnina uz pannas, uzmanot, lai tie neapdeg. Ingvera sakni sagriež šķēlītēs. Ķirbja gabaliņu nomizo, sagriež kubiņos.
Vistu nomazgā, sadala 4–5 daļās, liek katlā, pielej ūdeni, uzvāra, samazina liesmu, noputo, piemet sāli un piparu graudus. Uz lēnas uguns vāra vienu stundu vai nedaudz vairāk, tad vistu izņem no buljona un novieto, lai atdziest.
Buljonam pieliek veselo sīpolu, apbrūninātās saknes un ingveru, un visu uz lēnas uguns turpina karsēt, līdz šķidruma daudzums samazinājies aptuveni uz pusi (vēl apmēram stundu), tad buljonu izkāš.
Atsevišķā katliņā ielej ūdeni, ievieto tvaicēšanas paliktni un iztvaicē ķirbja gabaliņus mīkstus. Vistas gaļu sagriež gabaliņos.
Čili piparus attīra no sēklām un sasmalcina. Sīpolus un ķiploku daivas nomizo, smalki sagriež un uz pannas sviestā apcep zeltainus, kā pēdējos pievieno čili piparus un nedaudz izkarsē.
Izkāstajam buljonam katlā pievieno vistas gaļu, pannas saturu un tvaicētos ķirbjus, uzvāra, ja nepieciešams, pievieno vēl sāli, maltus piparus un tūlīt pasniedz ar baltmaizes grauzdiņiem.