Zaļo zirnīšu biezzupa ar bekonu Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Veselīga un aromātiska zupa tikai 20 minūtēs.

Nepieciešams:

  • 600 g svaigu vai saldētu zaļo zirnīšu,
  • 2 ēdamkarotes saplucinātu bazilika lapiņu,
  • 8 plānas bekona šķēlītes
  • 1 ēdamkarote olīveļļas
  • 1 ķiploka daiviņa
  • 500 ml dārzeņu vai vistas buljona
  • sāls, pipari

Gatavošana:

1

Pusotra litra katliņā karstā eļļā apcep bekonu, līdz tas ir kraukšķīgs. Izņem un noliek malā.

2

Sīki sakapā ķiploka daiviņu (ja nepatīk ķiploku garša, to vietā var ņemt nelielu sīpolu). Apsautē eļļā vienu minūti un pievieno buljonu un zirnīšus. Vāra uz mazas uguns 10 minūtes, līdz zirnīši mīksti. Nobriedušākus zirņus vajadzēs pavārīt kādu minūti ilgāk.

3

No zupas ar putu karoti izņem nedaudz zirņu un noliek sānis, pārējo zupu sablenderē un, ja vēlas, izkāš caur sietu.

4

Zupu lej atpakaļ katlā, pēc garšas pieber sāli un piparus un 2–3 minūtes vēl pavāra. Pasniedz, šķīvī ielietajai zupai vidū novietojot kaudzīti nesablenderēto zirņu, kuriem pāri pārliek bekona šķēlītes un pārkaisa ar sakapātām bazilika lapiņām.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Zupas, Gaļas, Biezzupas, krēmzupas

Ķirbju zupa

Nepieciešams: 1 kg ķirbja, sviests, baltvīns, ķiploki,...