Zaļie zirnīši ziemas spelgonī ir īsts atklājums – tie lieliski iederas ne tikai sautējumos, bet arī zupās, jo īpaši krēmzupās. To patīkami saldenā garša atgādina vasaru un krāsa padara maltīti dzīvespriecīgāku, un galu galā – ir arī labi paēsts, kas nav mazsvarīgi.
Nepieciešams:
Vispirms sagriež purava balto daļu smalkos gabaliņos un apcep eļļā uz pannas caurspīdīgus. Tad pievieno smalki sakapātu ķiploku un nedaudz apcep arī to.
Pēc tam pannas vai katla saturam pievieno zaļos zirnīšus un pāris minūtes apcep, lai tie atlaidinās, tad visu pārlej ar buljonu. Visērtāk to būs darīt katlā. Vāra uz lēnas uguns 10 minūtes, tad noņem katlu no uguns, un nolej aptuveni pusi no buljona. Pievieno sāli, piparus.
Nedaudz atdzisušu zupu sablenderē, pielej saldo krējumu, visu samaisa un vēlreiz uzvāra līdz pirmajam burbulim.
Pasniedz ar maizes grauzdiņiem vai apceptu bekonu.