Tomātu un ķirbju zupa
Nepieciešams:
1–1,5 l buljona,
500 g tomātu,...
Nepieciešams:
Katlā izkausē sviestu, pievieno smalki sakapātus sīpolu kubiņus un uz lēnas uguns cep tos caurspīdīgus. Pievieno dārzeņu buljonu, zirnīšus, mazos gabaliņos sagrieztu kartupeli un sāli. Ļauj visam vismaz 5 minūtes pavārīties, lai zirnīši un kartupeļi kļūst mīksti.
Katla saturu sablendē viendabīgā masā un atkal liek karsēties. Pievieno garšvielas, saldo krējumu un vāra līdz pirmajam burbulim.
Pasniedz siltu, pārkaisot ar zaļumiem. Labi garšo, ja zupu papildina ar grauzdiņiem, cieto sieru, krēmsiera pikuci vidū vai kādu sēkliņu maisījumu interesantākai tekstūrai.