Zaļo zirnīšu krēmzupa "Pavasaris" Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams:

  • 500 ml dārzeņu buljona,
  • 600 g zaļo zirnīšu,
  • 1 liels kartupelis,
  • 1 sīpols,
  • 3 ēdamkarotes sviesta.
  • 100 ml saldā krējuma.
  • zaļumi pēc izvēles,
  • sāls un pipari pēc garšas.

Gatavošana:

1

Katlā izkausē sviestu, pievieno smalki sakapātus sīpolu kubiņus un uz lēnas uguns cep tos caurspīdīgus. Pievieno dārzeņu buljonu, zirnīšus, mazos gabaliņos sagrieztu kartupeli un sāli. Ļauj visam vismaz 5 minūtes pavārīties, lai zirnīši un kartupeļi kļūst mīksti.

2

Katla saturu sablendē viendabīgā masā un atkal liek karsēties. Pievieno garšvielas, saldo krējumu un vāra līdz pirmajam burbulim.

3

Pasniedz siltu, pārkaisot ar zaļumiem. Labi garšo, ja zupu papildina ar grauzdiņiem, cieto sieru, krēmsiera pikuci vidū vai kādu sēkliņu maisījumu interesantākai tekstūrai.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Zupas, Dārzeņu zupas, Biezzupas, krēmzupas

Ķirbju zupa

Nepieciešams: 1 kg ķirbja, sviests, baltvīns, ķiploki,...