Baltmaizes pīrāgs ar sēnēm un sieru
Nepieciešams:
1 kukulītis baltmaizes,
350 g šampinjonu,...
Ja ledusskapja dārzeņu nodalījumā savu iznācienu gaida ziedkāposta galviņa, ir īstais laiks no tā pagatavot biezeni – garša neliks vilties!
Nepieciešams:
Ziedkāpostu sadala mazākās rozetēs, nogriež cietās kāta daļas un kopā ar nomizotām ķiploku daivām liek vārīties verdošā sālsūdenī. Vāra, līdz ziedkāpostu rozetes ir mīkstas.
Ja vēlas saglabāt ziedkāpostu irdeno konsistenci un sajust dažus lielākus gabaliņus, tad izmanto kartupeļu stampu, bet, ja ir vēlēšanās iegūt viendabīgas konsistences biezeni, izmanto blenderi. Tātad ziedkāpostus sasmalcina kopā ar novārītajiem ķiplokiem, sviestu, eļļu un garšvielām.
Pasniedzot karsto biezeni, uzliek pikuci sviesta, lai tas kūst un virspusē veido gardu mērci.