Ziedkāpostu biezenis Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Ja ledusskapja dārzeņu nodalījumā savu iznācienu gaida ziedkāposta galviņa, ir īstais laiks no tā pagatavot biezeni – garša neliks vilties!

Nepieciešams:

  • 1 ziedkāposta galva,
  • 4 ķiploka daivas,
  • 50 g sviesta,
  • 2 ēdamkarotes eļļas,
  • sāls, malti pipari – pēc garšas,
  • svaigi zaļumi un sviests – pasniegšanai.

Gatavošana:

1

Ziedkāpostu sadala mazākās rozetēs, nogriež cietās kāta daļas un kopā ar nomizotām ķiploku daivām liek vārīties verdošā sālsūdenī. Vāra, līdz ziedkāpostu rozetes ir mīkstas.

2

Ja vēlas saglabāt ziedkāpostu irdeno konsistenci un sajust dažus lielākus gabaliņus, tad izmanto kartupeļu stampu, bet, ja ir vēlēšanās iegūt viendabīgas konsistences biezeni, izmanto blenderi. Tātad ziedkāpostus sasmalcina kopā ar novārītajiem ķiplokiem, sviestu, eļļu un garšvielām.

3

Pasniedzot karsto biezeni, uzliek pikuci sviesta, lai tas kūst un virspusē veido gardu mērci.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Uzkodas, Dārzeņu uzkodas, Pamatēdieni, Veģetāri

Falafeli

Falafeli ir tradicionāls arābu ēdiens – eļļā...

Spinātu pesto

Nepieciešams: 2 saujas spinātu, saišķis pētersīļu, daži...

Siļķu salāti

Nepieciešams (4 porcijām): 200 g gabaliņos sagrieztu marinētu...

Spinātu pesto

Nepieciešams: 2 saujas spinātu, saišķis pētersīļu, daži...

Vista sierā

Nepieciešams: rīvmaize, 1 glāze rīvēta siera, pusglāzes...