
Pākšaugu «mix» zupa 
Pākšaugu zupa ir brīvdienu ēdiens. Jo pākšaugi...
Nepieciešams:
Kamēr gatavo zupu, Indijas riekstus pārlej ar ūdeni un noliek mērcēties. Puravu baltās daļas sagriež ripās, ķiplokus notīra, ziedkāpostu sadala rozetēs.
Katlā ielej eļļu, uzkarsē, liek iekšā puravus un nedaudz pasautē. Piemet ziedkāpostus, pielej buljonu, uzvāra, nogriež liesmu un uz mazas uguns turpina vārīt, līdz ziedkāposti ir mīksti. Tad tos noņem no pavarda, nedaudz padzesē, piemet riekstus un ar blenderi sablendē vienmērīgā konsistencē.
Zupu liek atkal uz pavarda, ar ķiplokspiedi piespiež ķiplokus, piemet apgrauzdētās sēkliņas, pierīvē muskatriekstu uz uzvāra. Pasniedz, pārkaisot ar zaļumiem.