Ziedkāpostu–puravu biezzupa ar Indijas riekstiem Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams:

  • 1 l dārzeņu buljona,
  • 1 ziedkāpostu galviņa,
  • 1–2 puravu kāti (tikai to baltās daļas),
  • 2–3 ķiploku daiviņas,
  • 3 ēdamkarotes mērcētu Indijas riekstu, (izmērcējam vismaz 30 min, kamēr vārās zupa)
  • 2 ēdamkarotes apgrauzdētu sēkliņu –saulespuķu, ķirbju u.c. pēc izvēles,
  • 2 ēdamkarotes olīveļļas,
  • sāls, malti melnie pipari – pēc garšas,
  • nedaudz muskatrieksta,
  • 1–2 ēdamkarotes zaļumu – lociņi, dilles, pētersīļu lapiņas pēc izvēles.

Gatavošana:

1

Kamēr gatavo zupu, Indijas riekstus pārlej ar ūdeni un noliek mērcēties. Puravu baltās daļas sagriež ripās, ķiplokus notīra, ziedkāpostu sadala rozetēs.

2

Katlā ielej eļļu, uzkarsē, liek iekšā puravus un nedaudz pasautē. Piemet ziedkāpostus, pielej buljonu, uzvāra, nogriež liesmu un uz mazas uguns turpina vārīt, līdz ziedkāposti ir mīksti. Tad tos noņem no pavarda, nedaudz padzesē, piemet riekstus un ar blenderi sablendē vienmērīgā konsistencē.

3

Zupu liek atkal uz pavarda, ar ķiplokspiedi piespiež ķiplokus, piemet apgrauzdētās sēkliņas, pierīvē muskatriekstu uz uzvāra. Pasniedz, pārkaisot ar zaļumiem.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Zupas, Dārzeņu zupas, Biezzupas, krēmzupas

Ķirbju zupa

Nepieciešams: 1 kg ķirbja, sviests, baltvīns, ķiploki,...