Ziedkāpostu un tomātu sacepums Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams:

  • 1 vidēja lieluma ziedkāposts,
  • 400 g tomātu,
  • 200 ml saldā krējuma,
  • 100 ml piena,
  • 2 ēdamkarotes skābā krējuma,
  • 4 olas,
  • 100 g Holandes siera,
  • garšvielas pēc izvēles,
  • sāls pēc garšas.

Gatavošana:

1

Ziedkāpostu sadala mazākās rozetēs. Uzvāra katlā ūdeni, ieliek sadalītos ziedkāpostus, vāra, līdz tie gandrīz mīksti, un nokāš.

2

Tomātus sagriež mazākos gabalos.

3

Cepamo trauku ietauko ar eļļu vai sviestu. Liek novārītos puķkāpostus, izkārto pa visu trauku. Pievieno sagrieztos tomātus.

4

Atsevišķā bļodā sakuļ olas ar sāli un garšvielām. Pielej saldo krējumu, pienu, pievieno skābo krējumu un viegli samaisa viendabīgā masā. Aplej ar to trauka saturu.

5

Bagātīgi pārkaisa ar sarīvētu sieru un liek cepties 200 °C temperatūrā 35–40 minūtes vai ilgāk – līdz virskārta ir zeltaini brūna.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Pamatēdieni, Sacepumi, Veģetāri

Vista sierā

Nepieciešams: rīvmaize, 1 glāze rīvēta siera, pusglāzes...