Ziemassvētku noskaņās cepti sakņu dārzeņi Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams:

  • 0,5 kg burkānu,
  • 0,5 kg pastinaku,
  • 200 g vārītu biešu,
  • 2 sarkanie sīpoli,
  • 1 apelsīns,
  • 1–2 kanēļa standziņas,
  • malti smaržīgie pipari,
  • sāls pēc garšas.

Gatavošana:

1

Burkānus notīra un sagriež uz pusēm vai četrās daļās, ja tie ir pārāk lieli. Bietes un sarkanos sīpolus sagriež daivās.

2

Uz cepamās pannas liek sagrieztos dārzeņus, apslaka ar olīveļļu, pārber ar garšvielām. Apelsīnu sagriež šķēlēs, tās liek starp dārzeņiem. Izkārto kanēļa standziņas.

3

Cep 200 °C temperatūrā aptuveni 20–30 minūtes, līdz burkāni mīksti. Pirms pasniegšanas izņem kanēļa standziņu.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Pamatēdieni, Veģetāri, Svētki, Ziemassvētki

Vista sierā

Nepieciešams: rīvmaize, 1 glāze rīvēta siera, pusglāzes...