Zivju zupa ar kausēto sieru Pie grāmatzīmēm

Receptes autors: Liene Brunzete, www.lienegatavo.lv
Vērtējums:

Es labprāt ēdu zivju zupas. Parasti tās gatavoju no laša, bet šoreiz nolēmu izmantot citas zivis – asarus, kas vairāk paredzēti buljonam, un līdakas. Taču var izmantot jebkuru balto zivi.

Nepieciešams:

  • 400–500 g līdakas filejas (tad nav jāsatraucas par asakām zupā),
  • 2 vidēji burkāni,
  • 1 neliels kālis,
  • 2–3 kartupeļi,
  • 200 g kausētā siera,
  • sāls pēc garšas,
  • dilles, svaigas vai saldētas – pasniegšanai.

Buljonam:

  • 300–400 g asaru (iztīrītu, bez galvām),
  • puse nelielas selerijas saknes,
  • 1 selerijas kāts,
  • 1 liels sīpols,
  • daži melnie graudu pipari un smaržīgie pipari,
  • 3–4 ķiploka daiviņas,
  • 1–2 lauru lapas.

Gatavošana:

1

Katlā ielej apmēram 2 litri ūdens, pievieno asarus (ja tie pagadījušies lieli, tad sagriež mazākos gabalos), kā arī līdakas fileju, nomizotus dārzeņus (burkānu un sīpolu liek veselus, selerijas sakni var sagriezt mazliet mazākos gabalos). Liek vārīties uz vidējas uguns apmēram 40–60 minūtes. Vārīšanās laikā zupu vajag noputot. Kad vārīšanās tuvojas nobeigumam, pievieno ķiplokus, piparus, lauru lapas.

2

Kamēr vārās buljons, sagriež burkānu ripiņās, kā arī un kartupeļus kāli kubiņos.

3

Kad buljons izvārījies, to nokāš. Asarus un buljona dārzeņus tālākā procesā neizmanto, jo tie visu savu labumu jau ir atdevuši zupai.

4

Līdakas fileju izņem un sadala mazākos gabaliņos, lai vēlāk pievienotu zupai. Buljonā liek burkānus un kāļus un vāra, kamēr pusmīksti, tad pieliek kartupeļus. Vāra, kamēr dārzeņi ir mīksti. Pievieno kausēto sieru, svaigas dilles un, ja nepieciešams, sāli. Visu izmaisa, un zupa gatava!

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Zupas, Zivju un jūras produktu

Ķirbju zupa

Nepieciešams: 1 kg ķirbja, sviests, baltvīns, ķiploki,...