Es labprāt ēdu zivju zupas. Parasti tās gatavoju no laša, bet šoreiz nolēmu izmantot citas zivis – asarus, kas vairāk paredzēti buljonam, un līdakas. Taču var izmantot jebkuru balto zivi.
Nepieciešams:
Buljonam:
Katlā ielej apmēram 2 litri ūdens, pievieno asarus (ja tie pagadījušies lieli, tad sagriež mazākos gabalos), kā arī līdakas fileju, nomizotus dārzeņus (burkānu un sīpolu liek veselus, selerijas sakni var sagriezt mazliet mazākos gabalos). Liek vārīties uz vidējas uguns apmēram 40–60 minūtes. Vārīšanās laikā zupu vajag noputot. Kad vārīšanās tuvojas nobeigumam, pievieno ķiplokus, piparus, lauru lapas.
Kamēr vārās buljons, sagriež burkānu ripiņās, kā arī un kartupeļus kāli kubiņos.
Kad buljons izvārījies, to nokāš. Asarus un buljona dārzeņus tālākā procesā neizmanto, jo tie visu savu labumu jau ir atdevuši zupai.
Līdakas fileju izņem un sadala mazākos gabaliņos, lai vēlāk pievienotu zupai. Buljonā liek burkānus un kāļus un vāra, kamēr pusmīksti, tad pieliek kartupeļus. Vāra, kamēr dārzeņi ir mīksti. Pievieno kausēto sieru, svaigas dilles un, ja nepieciešams, sāli. Visu izmaisa, un zupa gatava!