Mocarella klasiskākajā izpildījumā tiek pasniegta ar tomātiem, baziliku, olīveļļu vai balzamiko, taču mēnesī, kad sieram pievēršam jo īpaši daudz uzmanības, der veikt kādu eksperimentu, un marinētas mocarella bumbiņas ir viena no izmēģināšanas vērtajām receptēm.
Nepieciešams:
Pirms marinē sieru, tam jābūt pastāvējušam istabas temperatūrā vismaz stundu, bet labāk vairākas stundas. Tikko no ledusskapja ņemtu nevajadzētu uzreiz mērcēt marinādē, tas zaudēs labās garšas īpašības.
Burciņā ieliek smalki sakapātus zaļumus, čili, sāli, iespiež citronu sulu, piejauc medu un nedaudz eļļas. Visu samaisa. Izkārto mocarella bumbiņas un pārlej ar atlikušo eļļu, lai tā pilnībā nosedz sieru. Pa vidu bumbiņām var ielikt kādu ķiploka daivu.
Šādi pagatavotu sieru pasniedz ar irbulīšiem pie uzkodām, to var uzglabāt ilgu laiku ledusskapī. Kad siers apēsts, ievilkusies eļļa noderēs ēdienu gatavošanai, piešķirot papildu aromātus un garšu.