Marinētas mocarella bumbiņas Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Mocarella klasiskākajā izpildījumā tiek pasniegta ar tomātiem, baziliku, olīveļļu vai balzamiko, taču mēnesī, kad sieram pievēršam jo īpaši daudz uzmanības, der veikt kādu eksperimentu, un marinētas mocarella bumbiņas ir viena no izmēģināšanas vērtajām receptēm.

Nepieciešams:

  • augu eļļa,
  • citronu sula,
  • čili,
  • svaigs baziliks,
  • mocarella bumbiņas,
  • pētersīļi,
  • sāls,
  • medus,
  • ķiploki – pēc vēlēšanās.

Gatavošana:

1

Pirms marinē sieru, tam jābūt pastāvējušam istabas temperatūrā vismaz stundu, bet labāk vairākas stundas. Tikko no ledusskapja ņemtu nevajadzētu uzreiz mērcēt marinādē, tas zaudēs labās garšas īpašības.

2

Burciņā ieliek smalki sakapātus zaļumus, čili, sāli, iespiež citronu sulu, piejauc medu un nedaudz eļļas. Visu samaisa. Izkārto mocarella bumbiņas un pārlej ar atlikušo eļļu, lai tā pilnībā nosedz sieru. Pa vidu bumbiņām var ielikt kādu ķiploka daivu.

3

Šādi pagatavotu sieru pasniedz ar irbulīšiem pie uzkodām, to var uzglabāt ilgu laiku ledusskapī. Kad siers apēsts, ievilkusies eļļa noderēs ēdienu gatavošanai, piešķirot papildu aromātus un garšu.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Uzkodas, Veģetāri, Pikniks, Svētki, Lieldienas, Līgo svētki

Falafeli

Falafeli ir tradicionāls arābu ēdiens – eļļā...

Spinātu pesto

Nepieciešams: 2 saujas spinātu, saišķis pētersīļu, daži...

Siļķu salāti

Nepieciešams (4 porcijām): 200 g gabaliņos sagrieztu marinētu...

Spinātu pesto

Nepieciešams: 2 saujas spinātu, saišķis pētersīļu, daži...

Vista sierā

Nepieciešams: rīvmaize, 1 glāze rīvēta siera, pusglāzes...